Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Store mangler i kommunale plejeboligers brandsikkerhed

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen indskærper over for kommuner, at brandkravene i landets plejeboliger skal overholdes. Det sker på baggrund af den tragiske brandulykke på plejecentret Farsøhthus i Allingåbro sidste år, hvorefter en del kommuner har indberettet om mangelfulde brandsikkerhedsmæssige foranstaltninger i deres plejeboliger.

Brandvæsen

Fagforening: Det handler om mere end vand

Debatten om det fremtidige danske beredskab har næsten udelukkende handlet om evnen til at bekæmpe skybrud og oversvømmelser. Men Beredskabsstyrelsens indsatser handler om meget mere end det, lyder det fra formanden for Centralforeningen for Stampersonel (CS), der organiserer en del af Beredskabsstyrelsens medarbejdere.

Brandvæsen

Brandfolk er omfattet af regeringens nye respektpakke

”Det er uacceptabelt, at politibetjente, brandmænd, sygeplejersker og andre af fællesskabets repræsentanter bliver udsat for vold, trusler eller skældsord”. Det sagde justitsminister Søren Pind, da han onsdag præsenterede regeringens såkaldte respektpakke. Pakken indeholder 16 initiativer, der alle har fokus på at styrke respekten for det offentlige rum, offentlige myndigheder og personer i offentlig tjeneste.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

BIOS vil have reduceret bod

I øjeblikket skal BIOS hver måned betale en bod på ca. 4,5 mio. kr. til Region Syddanmark for manglende overholdelse af selskabets ambulancekontrakt med Region Syddanmark. Beløbet er det maksimale, som en bod ifølge kontrakten kan udgøre, nemlig 15 pct. af kontraktsummen. Men BIOS mener, at bodssystemet er for strengt og vil have det ændret.

Præhospital

Responce vinder stort udbud af læge- og akutbilsdrift

Fra næste år bliver Responces aktiviteter væsentligt udvidet. Det Horsens-baserede selskab har nemlig vundet et udbud, der omfatter driften af tre akutlægebiler og en akutbil. Det er Responces første store kontrakt siden overtagelsen af ambulancekørslen i Horsens-området, og allerede fra 1. januar 2013 kommer der til at stå Responce på siden af akutlægebilerne i Herning, Silkeborg og Viborg, mens akutbilen i Skive overgår til Responce fra 1. april 2013.

Præhospital

Responce har ansat de første reddere

Horsens-områdets kommende ambulanceoperatør, Responce, har nu ansat de første to af de ca. 100 ambulancereddere, som selskabet skal bruge til at bemande 12 ambulancer fra 1. december 2009. Begge de nye reddere kommer fra Falck, og indtil videre har der ifølge Responce været stor interesse for de informationsmøder, som selskabet har arrangeret.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Nyt autohjælpsselskab i Norden og Baltikum: RedGo

Forsikringsselskabet Gjensidige har nu valgt navnet til de autohjælpsaktiviteter, som selskabet tidligere på året overtog fra Falck i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen. I de fem lande vil Gjensidige anvende navnet RedGo, og processen med at udskifte køretøjernes design, uniformerne osv. er nu sat i gang.

Autohjælp

Viking henter et sjældent overskud på danske autohjælpsaktiviteter

Siden etableringen i Danmark i 2014 har den norske Viking-koncern tabt store millionbeløb på de danske autohjælpsaktiviteter. I 2022 lykkedes det imidlertid – for kun anden gang – at skabe et overskud. Forrige års driftsunderskud på 6,3 mio. kr. blev således vendt til et overskud, om end kun på beskedne 0,8 mio. kr.

Autohjælp

Falck går over til franchise-koncept

Group 4 Falcks norske datterselskab, Falken, skal ikke længere selv stå for driften af selskabets redningsstationer. I stedet indføres der i øjeblikket et nyt franchise-koncept, hvor driften af stationerne overlades til lokale franchisetagere, der driver stationerne i Falkens navn men for egen regning og risiko. De betaler så en del af deres indtægter til Falken.

Fra arkivet – Politi

Brandvæsen

Staten frifundet i endnu en SINE-retssag

Østre Landsret har fredag frifundet Moderniseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen i den tredje store retssag om kommunikationsnetværket SINE. I den seneste sag var det den europæiske EADS-koncern, der havde krævet erstatning efter det store udbud af det landsdækkende radionet for beredskabsmyndighederne.

Politi

Politiet dømt for forskelsbehandling af 112-operatør

Der var tale om forskelsbehandling på grund af handicap, da politiet gav en mangeårig alarmoperatør afslag på hans ansøgning om at arbejde på en af politiets to nye alarmcentraler. Det konkluderer Ligebehandlingsnævnet, der har dømt Rigspolitiet til at betale en erstatning på 25.000 kr. til den afviste alarmoperatør.

Politi

Nu kan alarmcentralerne lokalisere 112-opkald fra Android-smartphones

Den såkaldte AML-teknologi er nu blevet udrullet til smartphones, der anvender Android-styresystemet.  Det betyder, at en borger, der ringer 112 fra en smartphone, der anvender Android, vil kunne lokaliseres af alarmcentralen – og dermed vil kunne få hjælp, selv om borgeren ikke selv er klar over præcist, hvor den pågældende befinder sig.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook