Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandskader sætter ærgerlig rekord

Antallet af brande har været faldende de senere år. Til gengæld koster en gennemsnitsbrand nu 77.000 kr. Det er næsten en fordobling på 10 år. I 2012 kostede en brand nemlig i gennemsnit 38.000 kr. Men nye tal viser, at i 2021 var prisen vokset til de 77.000 kr. i erstatning fra forsikringsselskabet. Erstatninger efter storbrande er endvidere på det højeste niveau siden 2009. 

Brandvæsen

Falck får brandslukningskontrakt til 85 mio. kr.

Falck skal fortsat stå for brandslukningen i Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner. De tre kommuner har indgået en ny brandslukningskontrakt med Falck, som i de næste syv år skal varetage brandslukningen fra Falck-stationen i Tåstrup. Kontrakten har en samlet værdi af 85 mio. kr.

Brandvæsen

Al frigørelse sker nu i kommunalt regi

Frigørelse af fastklemte samt øvrige akutte redningsopgaver blev tirsdag en rent kommunal opgave. Hidtil har opgaverne været løst af både ambulancetjenester og brandvæsener, men efter mange års debat om placeringen af opgaverne blev Forsvarsministeriet og det daværende Indenrigs- og Sundhedsministerium i 2006 enige om, at brandvæsenerne fra 1. juli 2008 skulle have det fulde ansvar. Redderne, der hidtil har stået for ambulancetjenestens frigørelsesopgaver, frygter, at mange brandvæsener ikke er forberedte på at udføre den tunge frigørelse og at der lokalt konstrueres løsninger, som redderne betegner som “mærkelige”.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Igangsætter stor analyse af akutlægebilers og akutbilers effekt

Region Midtjylland er den region, der har flest akutlægebiler og akutbiler, og nu skal en stor analyse vise, om akutlægebilerne og akutbilerne giver bedre sundhed. Og om de bruges rigtigt og sættes ind de rette steder. Analysen, der skal være klar inden årets udgang, skal også se på, hvilke kompetencer de forskellige faggrupper har.

Præhospital

Falck skal drive lægeklinik i Region Syddanmark

Det er slut med Falcks ambulancekørsel i Region Syddanmark, men efter en udbudsrunde har Falck nu fået kontrakt på at drive regionens lægeklinik i Ølgod i de næste fire år. Med den nye kontrakt kan ca. 3.600 borgere i Ølgod, som er tilknyttet lægeklinikken, se frem til, at der kommer en mere langsigtet løsning på lægedækningen i Ølgod, hvor det ikke har været muligt at finde praktiserende læger.

Google Streetview
Autohjælp

Vagtcentraler holder flyttedag

Falcks vagtcentraler i Vejle, Åbenrå og Sædding flytter i begyndelsen af april til Kolding, hvor Falck fra en nyopført vagtcentral vil styre de 650 medarbejdere og deres aktiviteter i Ribe, Sønderjyllands og Vejle amter. Den

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Her er de 63 virksomheder med udrykningstilladelse i 2014

I alt 63 virksomheder og organisationer har i dag en udrykningstilladelse fra Rigspolitiet. Det viser en ny opgørelse, hvor man udover kendte navne som Falck og Responce også finder virksomheder som Horbelev Autoservice, Johnnys Service Center, Røde Kors, Oles Autoværksted og Aalborg Samariter Korps.

Autohjælp

Redningskorps Danmark overtager autohjælpsstation i Hjørring

Redningskorps Danmark får nu også en station i Nordjylland, efter at man har overtaget en autohjælpsstation i Hjørring, som indtil for nogle måneder siden var station for Dansk Autohjælp. Ifølge Redningskorps Danmark var stationen truet af konkurs, og det førte til forhandlinger mellem det Middelfart-baserede redningskorps og den lokale stationsejer. Resultatet blev, at Redningskorps Danmark overtog stationen, der dermed er blevet redningskorpsets femte station.

Autohjælp

Viking skal stå for autohjælp til If-kunder i hele Europa

De seneste to år har Viking leveret autohjælp til de danske kunder i forsikringsselskabet If. Nu overtager Viking så også opgaven med at levere autohjælp til forsikringsselskabets privat- og erhvervskunder i udlandet. Ændringen er måske ikke så overraskende, for siden 2019 har Viking været ejet af If.

Fra arkivet – Politi

Politi

Mange politifolk straffet for at overskride rammerne for udrykningskørsel

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har i 2017 behandlet en række sager om rammerne for politifolks udrykningskørsel. I flere af sagerne mente politifolkene, at betingelserne for udrykningskørsel var opfyldt, men det var hverken klagemyndigheden eller statsadvokaten enige i. Desuden har klagemyndigheden behandlet flere sager om ulykker under udrykningskørsel.

Autohjælp

Glædelig jul!

Vi ønsker glædelig jul til alle vores læsere, samarbejdspartnere og annoncører. Redaktionen holder ikke juleferie, så vi bringer også beredskabsnyheder i juledagene. 

Foto: Rigspolitiet
Politi

Tiltale mod 20-årig mand for drab og brandstiftelse

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 20-årig mand, der er tysk statsborger, i en drabssag fra Blåvand. Hændelsen fandt sted i maj 2019 i et hus i Blåvand, hvor en 61-årig mand blev dræbt, og hvor en 85-årig kvinde døde af kulilteforgiftning i forbindelse med en efterfølgende brand på ejendommen.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook