Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Forsvarsministeren takker nu hele beredskabet for stormindsats

Det vakte en del opsigt, da forsvarsminister Nicolai Wammen umiddelbart efter stormen Bodil takkede det statslige beredskab og Hjemmeværnet for en stor indsats under stormen – men ikke nævnte det kommunale beredskab. Den efterfølgende kritik fik fredag forsvarsministeren til at skrive til en række af beredskabets organisationer.

Brandvæsen

Over 360.000 har hentet 112-app

Den nye 112-app, der er finansieret af TrygFonden og udviklet i samarbejde med Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen og Geodatastyrelsen, er nu blevet hentet 360.000 gange. Og nu er app’en kommet i fint selskab: Sammen med kun fem andre virksomheder og organisationer er kampagnen for den lille app med den store betydning blevet nomineret til årets KomPris’13.

Brandvæsen

Falck lukker vagtcentral i Odense

Falcks vagtcentral i Odense bliver nedlagt 1. juni 2005, og aktiviteterne flyttes til vagtcentralen i Kolding, der i forvejen dækker Sønderjyllands, Ribe og Vejle amter. Dermed fraviger Falck det hidtidige princip om, at Falcks vagtcentraler skal have samme dækningsområde som politiets alarmcentraler. Også Falcks driftsplanlægningscenter i Odense flyttes til Kolding.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Fulde unge misbruger ambulancer

Hver weekend bliver alarmcentralerne kimet ned af unge, der gerne vil bestille en ambulance til venner og veninder, som de synes, er blevet for fulde. Ved at lade en ambulanceredder tage over slipper de nemlig for at ødelægge en våd og sjov aften i byen. Men det belaster beredskabet unødigt, lyder det fra regionerne.

Præhospital

Sådan vil Region Sjælland håndtere forkantsdisponering af ambulancer

Landets AMK-vagtcentraler anvender i stigende grad den såkaldte forkantsdisponering, hvor ambulancerne ikke holder klar på den lokale ambulancestation, men i stedet flyttes midlertidigt til andre placeringer, f.eks. hvis der mangler ledige ambulancer i et område. I Region Sjælland vil der efter det igangværende udbud være detaljerede – og ganske komplicerede – regler for forkantsdisponeringen.

Præhospital

Underskud hos REKO

Da Region Midtjylland sendte ambulancekørslen i udbud, valgte det privatejede redningskorps REKO – der i en årrække havde udført en del af ambulancekørslen på Djursland – at lade være med at byde. Bortfaldet af ambulancekørslen har medført, at REKO har måttet gennemføre en omstrukturering af virksomheden, og i det første hele regnskabsår uden ambulancekørsel resulterede det i et stort omsætningsfald samt røde tal på bundlinjen. REKO har dog stadig en solid egenkapital.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

DK Assistance overtager Scarlet Autohjælp

Autohjælpsfirmaet DK Assistance, der har hovedsæde i Fredericia, har overtaget sjællandske Scarlet Autohjælp og Bjergning. Scarlets hidtidige ejer, Steen Larsen, har valgt at flytte fokus til sine andre virksomheder, men de ansatte chauffører i Scarlet Autohjælp og Bjergning overgår til DK Assistance. Afdelingen i Ølstykke lukkes dog, mens Borup-afdelingen fortsætter uændret.

Autohjælp

Myndighederne vil lukke tre af Redningsgruppens selskaber

Hvis det står til Erhvervsstyrelsen, vil tre af de centrale selskaber i Redningsgruppen blive lukket. I hvert fald har styrelsen i dag bedt Skifteretten i Aarhus om at tvangsopløse selskaberne RKDK Vagtcentral, RKDK Autohjælp/Vejhjælp og RGDK Brand og Redning. Kun moderselskabet er ikke omfattet af anmodningen om tvangsopløsning.

Google Maps
Autohjælp

Redning Danmark i Horsens går konkurs

En fjerde af Redning Danmarks stationer er gået konkurs. Denne gang er det stationen i Horsens, som har kastet håndklædet i ringen. Selskabet bag stationen fik sidste år et underskud på over 2 mio. kr., og nu er stationen taget under konkursbehandling af Skifteretten i Horsens. En af Redning Danmarks største stationer vil dog oprette en ny afdeling i Horsens.

Fra arkivet – Politi

Politi

Ny politistation i Hedensted

Tidligere på måneden indviede Sydøstjyllands Politi en helt ny nærpolitistation i Hedensted. Stationen blev indviet med balloner, kaffebar, Hjemis-bil og taler fra både justitsminister, borgmester og politidirektør. Målet med den nye station er at styrke politiets lokale tilstedeværelse yderligere, så lokalsamfundet kan føles trygt.

Politi

Betjent kritiserer forholdene på alarmcentral

En betjent, der arbejder på alarmcentralen på politigården i Aalborg, retter nu kritik mod sin egen arbejdsplads. Han mener, at forholdene har kostet menneskeliv, blandt andet fordi der ikke er en fast bemanding på to mand på alarmcentralen. Ifølge betjenten er medarbejderne på alarmcentralen dybt frustrerede, og især er de vrede over, at en ledende medarbejder offentligt har placeret skylden for en disponeringsfejl hos medarbejderne.

Politi

23-årig varetægtsfængslet efter dødstrusler ved 112-opkald

En 23-årig mand fra Aalborg er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete, efter at politiet var blevet tilkaldt, fordi den 23-årige tirsdag ringede 112 og truede med at slå den sundhedsfaglige visitator på AMK-vagtcentralen ihjel, hvis der ikke blev sendt en ambulance. Da politiet havde lokaliseret manden, slog han endvidere en politibetjent i hovedet med knyttet hånd.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook