Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Præhospital

FOA: Nye paramedicinere får den korteste uddannelse og mindst erfaring

Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.

Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Ønsker flere penge til kommunal indsatsstøtteenhed

Når politikerne på Christiansborg i den kommende tid skal forhandle en ny beredskabsaftale på plads, så bør de sætte flere penge af til den kommunale indsatsstøttenhed. Enheden består af rutineret indsatsmandskab fra fem af landets største brandvæsener, som kan indsættes, når ulykker og katastrofer ikke kan løses af det lokale beredskab eller med assistance fra andre dele af det daglige beredskab. I dag er der afsat 200.000 kr. om året til indsatsstøtteenheden, men ifølge de deltagende brandvæsener er det ikke muligt at drive enheden på forsvarlig og effektiv vis for det beløb.

Brandvæsen

Københavns Brandvæsen beholder alarmcentral

Københavns Brandvæsen får alligevel lov til at beholde sin alarmcentral, når kommunalreformen træder i kraft den 1. januar. Dermed vil hovedstaden fortsat være det eneste sted i landet, hvor politiet ikke driver alarmcentralen. Justitsminister Lene Espersen (K) havde ellers lagt op til, at også alarmcentralen i København ved årsskiftet skulle flyttes over til Rigspolitiet. Men i sommer tilbød Københavns Kommune at fortsætte med at betale for at beholde alarmcentralen hos brandvæsenet, og dermed var vejen banet for at fortsætte som hidtil.

Brandvæsen

Nordjysk brandmand får ingen erstatning

En nordjysk deltidsbrandmand, der kom alvorligt til skade under en brandindsats, får alligevel ikke en krone i erstatning. Vestre Landsret har netop frifundet såvel Falck, hvor brandmanden var beskæftiget, som den tidligere Støvring kommune, der gennem den kommunale brandinspektør ledede slukningsindsatsen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region Midtjyllands blå blink har kvalitet

På rekordtid har Region Midtjyllands Præhospital sammen med ambulanceoperatørerne Falck, Responce og Samsø Redningskorps skabt en organisation, som leverer høj kvalitet til patienterne. Beviset foreligger nu, hvor Præhospitalet – der vurderer behovet for sundhedsfaglig hjælp på 112 og sender hjælpen af sted – har modtaget sin akkreditering efter Den Danske Kvalitetsmodel.

Præhospital

Reddere var for sent ude med klage over TV 2-indslag

I november 2013 bragte TV 2 flere kritiske indslag om den danske ambulancetjeneste, hvor vinklen var, at en række patienter havde mistet livet på grund af fejl fra ambulancereddernes side. Indslagene fik to af reddernes faglige organisationer til at klage til Pressenævnet, men nævnet kommer ikke til at behandle klagen. Redderne sendte nemlig deres klage for sent.

Præhospital

Ambulancerne havde 994 udrykninger i nytårsdøgnet

Det danske akutberedskab har med 994 udrykninger med ambulancer, akutlægebiler og akutbiler overordnet set haft et nytår på samme niveau som sidste år. Der blev 1.279 gange ringet 112 om akut sygdom eller tilskadekomst. Det er færre end sidste år, hvor 1.329 ringede 112.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

SOS International slog autohjælpsrekorder i 2021

SOS International slog flere rekorder på autohjælpsområdet i 2021. For første gang nogensinde rundede SOS mere end en million sager og næsten to millioner opkald på ét år. At der næsten to millioner gange blev ringet efter autohjælpsassistance hos SOS svarer til en stigning på 24 pct. i forhold til året før. Stigningen er gældende for Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Autohjælp

Autohjælp til næsten 900 køretøjer i Københavns Kommune er i udbud

Københavns Kommune har sendt en større autohjælpskontrakt i udbud. Kontrakten omfatter 900 køretøjer under 3.500 kg, 90 køretøjer over 3.500 kg samt 835 arbejdsredskaber på hjul, tromler eller valser. Værdien af kontrakten – der har karakter af en rammeaftale – anslås til 3,5 mio. kr. og med en maksimal værdi på 4,5 mio. kr.

Autohjælp

Falck lukker 11 autohjælpsstationer

Falcks assistanceaktiviteter – primært autohjælp – skal fremover udføres fra færre stationer. Som led i en større spareplan vil Falck således lukke 11 af redningskorpsets autohjælpsstationer. Det fører dog ikke til afskedigelser, idet de berørte reddere vil blive tilbudt at flytte med til de nye stationer.

Fra arkivet – Politi

Autohjælp

Nyt forsøg skal give hurtigere oprydning efter færdselsuheld

Det er komplekst at rydde op efter færdselsuheld, og der er mange parter involveret i løsningen af opgaven. Men nu skal et forsøg på Fyn afdække nye muligheder for at rydde hurtigere op, så vejene dermed kan genåbnes hurtigere. Og det kan spare samfundet for mange penge, for alene på motorvejene koster køerne omkring 700 mio. kr. om året.

Politi

Langsom computerstart ved tunnelbrand

Der var slået katastrofealarm. Nede i det ene tunnelrør var der udbrudt brand i et arbejdstog, og ingen vidste endnu noget om hvor mange, der var fanget nede i tunnellen. Beredskab, politi og lægehold rykkede ud. Men politiets computere i kommandocentralen brugte de første hektiske minutter på at stå og opdatere programmerne.

Politi

Ny teknik kan gøre det lettere at stedbestemme 112-opkald

Når politiet anvender de såkaldte teleobservationer for at spore kriminelles færden, kan en mobiltelefons geografiske position spores med ganske stor nøjagtighed – og væsentligt større nøjagtighed end det celle-ID-system, som alarmcentralerne i dag anvender for at stedbestemme 112-opkald. Derfor overvejes det at anvende samme teknologi på alarmcentralerne, men det vil formentlig kræve store investeringer hos teleselskaberne.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook